Klubbens historie

BK blev stiftet den 7. november 1942 og udsprang af Handelstandens Boldklub. Klubben startede med at spille under små kår i de lokaler i Bredegade, hvor Krabasken i dag har teaterscene. Herefter har klubben spillet i bl.a. Casino-hallen (nu City-torvet imellem Cityarkaden, Galleriet og Vestsjællandscentret), VP-hallen i Høng og i Slagelse Hallen.

SBK’s primære hjemmebane i dag er Slagelse Hallen, men klubben anvender også Nymarkshallen og gymnasium-hallen til træning. Vi er medlem af Badminton Sjælland under Badminton Danmark. Endvidere er vi medlem af DGI (Vestsjælland).

Klubben har op igennem 1960-erne, 70-erne, 80-erne og 90-erne haft imellem 300 og 500 medlemmer. P.t. er medlemstallet ca. 250.

I seniorafdelingen har placeringen for det bedste hold, vekslet imellem serie 1 under Badminton Danmark/Badminton Sjælland og op til 2. division i perioden 1984-87.

I ungdomsafdelingen fik klubben sit første og foreløbig eneste danske holdmesterskab for U17 spillere i 1980/81. I sæson 2012/13 fik klubbens U15 Elite/Mesterhold bronze ved DM.

I veteranafdelingen har placeringen været i enten Mesterrækken eller Eliterækken.

Hertil kommer en række fornemme placeringer både for hold, men også individuelt ved såvel danske-, sjællandske- og Landsmesterskaber.

I 2008 er det blevet til såvel All England som Europamesterskaber til klubbens bedste veteranspillere.

Vi er en klub for alle – både nybegyndere, let øvede, rutinerede og elitespillere uanset alder.

Vores holdning er, at det skal være sjovt at spille badminton – uanset niveau eller alder.

Kåret til ”Årets Ungdomsklub” i Danmark i 2011

Indstillet af Badminton Danmark til ”Årets idrætsforening i Danmark” i 2014